Leto s Rádiom Regina Stred

Leto s Rádiom Regina Stred

 Svieže leto, plné informácií a pohodovej hudby, ktorú máte radi!

Leto s Rádiom Regina Stred otvoríme priamym prenosom z Horehronských dní spevu a tanca v Heľpe. 54. ročník trojdňového festivalu predstaví najmä domáce skupiny a súbory, ktoré uchovávajú folklórne dedičstvo ľudí odpradávna žijúcich pri Hrone, ale aj hostí z celého Slovenska a zahraničia. Počúvajte v sobotu, 29.6.2019 od 11.00 hod.


Pokračovať budeme priamym prenosom z najväčšieho a zároveň najstaršieho folklórneho festivalu  Východná 2019. Rozprávať, hrať a spievať budú autori  programov, účinkujúci, pamätníci... Festival Východná zároveň oslávi 65. výročie svojho vzniku. Vysielame 6.7.2019 od 11.00 hod.
Naše prenosové vozy budete vidieť aj na Folklórnych slávnostiach pod Poľanou v Detve. Budeme tam nahrávať všetky zaujímavé programy, ktoré ponúkneme v zostrihoch počas roka v relácii Klenotnica ľudovej hudby.

Verejné rozhlasové nahrávky pripravujeme aj z Medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej, ktorý bude vo svojom 57. ročníku s podtitulom Rok jubileí viacerých terchovských hudobníkov. Otvárací program vysielame v priamom prenose, vo štvrtok 1.8.2019 od  17.30 h   z Kultúrneho domu Andreja Hlinku. Rozhlasový program terchovských muzikantov s názvom „HRAJŽE MI, MUZIČKA...“  ponúkne interpretov:  Repáňovci, ĽH Jána Rybára, Terchovská muzika z Doliny, Ťažká muzika, Trio z Chotára, Arzén, Zbojband, Erika Hukelová-Chvasteková, Vladimír Mihalčatin, Ján Miho, Vincent Krkoška, Martin Repáň, Rudolf Patrnčiak. Okrem iného sa pravidelne prihlásime naživo aj z ďalších folklórnych festivalov stredného Slovenska, detských letných táborov, kúpalísk a ďalších zaujímavých miest.  

V sobotu 20. júla budeme k poslucháčom bližší prostredníctvom Dňa otvorených dverí v priestoroch banskobystrického štúdia RTVS. Bohatý celodenný program predstaví návštevníkom zákulisie televíznej ako aj rozhlasovej tvorby štúdia RTVS v Banskej Bystrici. Chýbať nebude obľúbená televízna Farmárska revue či rozhlasové vysielanie sobotného magazínu Štvorlístok.

V auguste sa v trojhodinovom živom vysielaní prihlásime z osláv 75. výročia Slovenského národného povstania v priestoroch Múzea SNP v Banskej Bystrici. Poslucháčov budeme sprevádzať programom osláv, predstavíme viaceré zaujímavosti osláv, novinky múzea, tiež aktuálne dianie v areáli Múzea SNP, ale aj v uliciach mesta, kadiaľ pôjde historická vojenská prehliadka.

Záverečné "letné" vysielanie Rádia Regina Stred z regiónu uzavrieme vysielaním z hôr. V predpoludňajšom vysielaní v sobotu 7.9. 2019 vezmeme poslucháčov priamo do Západných Tatier. Dominovať budú témy z hôr a života horalov.

Okrem priamych prenosov a záznamov letných programov budeme počas leta vysielať prázdninový cyklus S Reginou na bicykli do hôr a cyklus Na výlet s redaktormi Reginy Stred, čím opäť predstavíme regionálne pestré možnosti stredného Slovenska.

Prežite leto s Rádiom Regina Stred

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame