Rádio Regina v horách

Rádio Regina v horách

 Rádio Regina v horách -  vysielanie zo Zuberca (7. 9. 2019)

V sobotu 7.9.2019 sa vám prihovoríme naživo priamo z hôr, rozhlasové štúdio na 3 hodiny presťahujeme do Roháčov. Vysielame od dolnej stanice sedačkovej lanovky Roháče – Spálená.
Pri mikrofóne privítame domácich, ktorí vyrastali pod Brestovou, Salatínom a Osobitou, alebo ich osud do tohto kraja zavial. Horskí záchranári povedia, kde a prečo najčastejšie pomáhajú turistom. Bývalý dlhoročný náčelník HZS Zverovka Ján Jurina porozpráva o vzniku pietneho miesta. Turistov z KST Dolný Kubín Dušana Križa a Juraja Štefáka sa spýtame na históriu turistiky v Roháčoch a vznik chát na Zverovke a pri Ťatliakovom jazierku.  Od zástupcov lyžiarskeho strediska Tatrawest sa dozvieme, prečo vznikol chodník od vrcholovej stanice sedačky na Predný Salatín. Sestry Katarína a Veronika Šrobové povedia, ako trénujú v Roháčoch, keďže Katka je vo svojej vekovej kategórii aktuálnou majsterkou Slovenska v slalome. Od pracovníkov Brestovskej jaskyne sa dozvieme, ako to vyzerá v podzemí a aké zážitky tam majú s návštevníkmi. Juraj Majerčák zo Štátnych lesov TANAPu priblíži Roháče z pohľadu ochrany prírody. Ján Bistar si zaspomína na časy, keď cez hraničný hrebeň pašovali z Poľska na Slovensko náboženskú literatúru, vtedy u nás zakázanú. Dozvieme sa viac aj o tom, čo hory znamenajú pre samotnú obec Zuberec. O Múzeu oravskej dediny porozprávajú manželia Richard a Markéta Janoštínovci.  Slovo dáme aj turistom, ktorí sa pristavia pri našom improvizovanom štúdiu. Program hudobne dotvorí ľudová muzika zo Zuberca.
Počúvajte v sobotu 7. septembra 2019: Od 9:05 hod. vysielame z Roháčov naživo Rádiovíkend v Rádiu Slovensko a zároveň aj v Rádiu Regina Stred. Po 10:00 hod. pokračujeme s vysielaním z hôr v Rádiu Regina Stred, až do 12:00 hod. Moderujú Sylvia Hoffmannová a Ladislav Eliaš.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame