Lesnícky náučný chodník - Smolnícka osada

Lesnícky náučný chodník - Smolnícka osada

 Vy možno začínate deň prechádzkou do práce alebo do obchodu, v Rádiu Regina začneme piatok prechádzkou po lese. Priblížime vám lesnícky náučný chodník neďaleko Smolníka v gelnickom okrese. Bola tam Sylvia Hoffmannová:

Smolnicka Osada I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Lesnícky chodník „Smolnícka osada“ nájdeme vo Volovských vrchoch. Na chodník sa dostaneme od autobusovej zastávky „Smolnícka osada“ medzi Smolníkom a Mníškom nad Hnilcom. Sylviu Hoffmannovú viedli po chodníku traja lesníci z Odštepného lesného závodu Košice  - Peter Gerčák, Antonín Cicoň a Jaroslav Kovalčík. Zastali pri chate Tri duby, kde je jedna z informačných tabúľ. Hovorí o vtákoch, ktoré žijú v okolitých lesoch:

Smolnicka Osada II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Lesnícky náučný chodník neďaleko Smolníka v gelnickom okrese navštevujú nielen turisti, ale aj odborníci. Totiž aj pre samotných lesníkov je zaujímavé vidieť horu, v ktorej sa hospodári výberkovým spôsobom; teda tak, že stromy sa rúbu jednotlivo či v malých skupinkách; a až potom, keď už majú potomstvo. Domáci lesníci z Odštepného závodu Košice Peter Gerčák, Jaroslav Kovalčík a Antonín Cicoň to vysvetlili Sylvii Hoffmannovej:

Smolnicka Osada III Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame