Lesnícky náučný chodník Majdán

Lesnícky náučný chodník Majdán

 Ak vás letné dovolenkové cesty zavedú do Trnavy, môžete sa vybrať na výlet aj do blízkych lesov Malých Karpát. Domáci vám možno odporučia lesnícky náučný chodník Majdán, ktorý sa začína v Horných Orešanoch. Práve tam vás teraz zavedieme. Sylvia Hoffmannová prešla popri úvodných tabuliach s dvoma zamestnancami Odštepného závodu Smolenice Lesov Slovenskej republiky - Martinom Matisom a Jozefom Blažom:

Majdan I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Cez prázdniny a dovolenky cestujeme nielen do zahraničia, ale aj po Slovensku – a tak sa z Liptákov, Horehroncov či Kysučanov stávajú na chvíľu Šarišania či Záhoráci. V nasledujúcich chvíľach vás zavedieme na západné Slovensko, kde veru nezačujete mäkké „ľ“ a aj iné mäkčene vám tam môžu chýbať – pretože v okolí Trnavy sa rozpráva tvrdo. Neďaleko nájdete obec Horné Orešany a práve v nej sa začína lesnícky náučný chodník Majdán. Pracovník Odštepného závodu Smolenice Lesov Slovenskej republiky Jozef Blažo tam zaviedol Sylviu Hoffmannovú:

Majdan II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V turistickej reportáži sme vás dnes zaviedli na výlet mimo stredného Slovenska – na lesnícky náučný chodník v Horných Orešanoch v trnavskom okrese. Chodník sa volá „Majdán“ a sprievodcu na ňom nám robí pracovník Odštepného lesného závodu Smolenice Jozef Blažo. Trasa prechádza aj popri zastávke, ktorú Sylvia Hoffmannová označila za výnimočnú.

Majdan III Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Lesnícky náučný chodník „Majdán“ sa končí po necelých 6 kilometroch  zastávkou „Orešanská sonda“. Je to miesto, kde povyše chodníka na kopci jaskyniari kopú a snažia sa tam objaviť nové podzemné priestory.

Galéria

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame