Nad Jaloveckou dolinou v Západných Tatrách

Nad Jaloveckou dolinou v Západných Tatrách

 Západné Tatry sú pre turistov veľkým magnetom. Asi najlepšie poznáme hrebeň, kde si užijeme aj adrenalín. Dnes nás však Sylvia Hoffmannová zoberie na západný okraj Západných Tatier. Vybrala sa tam so strážcom prírody Tatranského národného parku Milanom Ballom. Po lesnej ceste sa dostali vysoko nad obec Bobrovec, do nadmorskej výšky takmer 1 400 metrov:

Jalovecka dolina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 A práve k nej – k chate pod  Náružím – v reportáži smerujeme. 


     Každý turista vie, aké užitočné sú znalosti o horských chatách. Keď nás na hrebeni zastihne súmrak alebo nečas, je dobré vedieť o najbližšej útulni, prístrešku alebo chate. Ak by vás zlé počasie či tma prekvapili na Sivom vrchu v Západných Tatrách, mohli by ste sa skryť v chate pod Náružím (i keď tá trasa zo Sivého vrchu trvá dosť – asi hodinu a pol). Ale pozor, chata nie je otvorená stále. Sylviu Hoffmannovú zaujímalo, v akej nadmorskej výške sa nachádza. Odpovedal jej chatár Ivan: 

Chata pod Naruzim Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na tabuľke je zaznamenaný aj presný čas rekordu: 22 minút, 35 sekúnd. Ak by ste ho chceli prekonať - nech sa páči, vyskúšajte – beh do vrchu na chatu pod Náružím bude zase v novembri; dovtedy máte čas na tréning.
     Zdola sa na chatu dostanete z liptovskej strany od Bobrovca, respektíve Jalovca, z lokality Bobrovecká Vápenica po modrej značke.

Galéria

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame