S nosičmi na chatu Milana Rastislava Štefánika

S nosičmi na chatu Milana Rastislava Štefánika

 Chata Milana Rastislava Štefánika je na hlavnom hrebeni Nízkych Tatier, v sedle pod Ďumbierom. Nevedie k nej žiadna cesta a tak tradične chatu zásobujú nosiči. Spolu so Sylviou Hoffmannovou sa k nim pridáme vo chvíli, keď si v sklade balia náklad do batohov a na krošne:

S nosicmi na stefanicku I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vďaka internetu môžete s nami znovu absolvpvať vynášku vysokohorských nosičov z Trangošky na chatu Milana Rastislava Štefánika v Nízkych Tatrách. Chatu na vlastných pleciach a chrbte zásobuje aj chatár Igor Fabricius, okrem neho sledujeme ďalších nosičov vrátane Rada Ďuriša.

S nosicmi na stefanicku II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V iných horách zásobujú chaty lanovkami, vrtuľníkmi, terénnymi autami. V našich horách sa udržala tradícia, že zásoby do vysokohorských chát dopravujú nosiči. A tak na chodníku stretávame ľudí s ťažkým nákladom na drevených nosidlách. Keď idete na chatu Milana Rastislava Štefánika v Nízkych Tatrách, môžete sa stať nosičom aj vy. Na chodníku hore Trangošskou dolinou totiž narazíte na pripravené kláty, ktoré môžete vyniesť na chatu. Sylvia Hoffmannová pri výstupe s nosičom Radom Ďurišom a chatárom Igorom Fabriciusom stretli takýchto nadšencov:

S nosicmi na stefanicku III Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak sa niekedy vyberiete na chatu Milana Rastislava Štefánika pod Ďumbierom v Nízkych Tatrách, možno budete ináč vnímať guláš či iné jedlo, ktoré si tam dáte. Všetko, čo tam jete alebo pijete, musel totiž niekto hore vyniesť. Na vlastnom chrbte, na vlastných pleciach – pripomína Sylvia Hoffmannová. Počas vynášky nahrávala s chatárom Igorom Fabriciusom:

S nosicmi na stefanicku IV Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Chata Milana Rastislava Štefánika pod Ďumbierom patrí medzi tie, ktoré zásobujú vysokohorskí nosiči. Sylvia Hoffmannová kráčala hore s viacerými, vrátane chatára Igora Fabriciusa. Ten na záver vynášky – už pred chatou – pripomenul, že často sa chodí s nákladom aj dole:

S nosicmi na stefanicku V Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame