Zázračné fotografie Daniely Rapavej

Zázračné fotografie Daniely Rapavej

 O vianočnom čase hovoríme tiež, že je to čas zázrakov. Zázraky sú všade okolo nás; aspoň tak to vyzerá, keď sa pozeráme na fotografie Daniely Rapavej (na fotografii so svojou fotografiou zamrznutej bubliny) z Rimavskej Soboty. Jej snímky oceňujú poroty vo vedeckých súťažiach, uverejňujú ich vedecké časopisy.      
Daniela Rapavá má k vede blízko, veď robí vo Hvezdárni v Rimavskej Sobote. Tam za ňou zašla Sylvia Hoffmannová. Daniela Rapavá fotografuje od vysokoškolských čias, aj zachytávanie malých vecí, teda makrofotografiu, objavila už skôr. Ale od roku 2009 fotí ináč.

Fotka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Voda je bezfarebná kvapalina a tak logicky je bezfarebný aj ľad. Ale sú chvíle, keď to neplatí a fotografka Daniela Rapavá to zachytila. Sylvia Hoffmannová odporúča, aby dobre počúvali tí, ktorí radi skúmajú svet okolo a robia rôzne pokusy: dozvedia sa, ako sa ľad zmení na farebný.

Farebny lad Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Keď sa človek pozerá na fotografie Daniely Rapavej z Rimavskej Soboty, tak sa mu zdá, že sú to snímky umeleckých diel. Pritom všetky vytvorila príroda, prípadne jej autorka trochu pomohla.

Sen o zivote Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Daniela Rapavá z Rimavskej Soboty má dobré oči, ale tiež akurátne logické myslenie. Pretože fotografuje zaujímavosti zo života okolo, ktoré fungujú na základe fyzikálnych zákonov, neraz celkom jednoduchých.

Zamrznuta bublina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Srdce, maľované vločkou“ – takto Daniela Rapavá nazvala jednu zo svojich fotografií. Sylvia Hoffmannová mala tú snímku pri rozhovore pred sebou:

Srdce Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Spomínanú rozprávku si môžete vypočuť, v podaní Marcely Čížovej.

Rozpravka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

DSCN8362.JPG

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame