V súkromnej galérii Dalibora Novotného

V súkromnej galérii Dalibora Novotného

 Rezbár Dalibor Novotný žije a tvorí v Liptovskom Hrádku. Po náhlom a zriedkavom ochorení sa pred desiatimi rokmi stal invalidom a zostal odkázaný na vozík a barly. Pri svojom dome v centre mesta má aj chránenú dielňu a tiež súkromnú galériu drevených sôch od významných slovenských rezbárov. Katarínu Kovačechovú pán Novotný svojou galériou previedol.

Galeria Dalibor Novotny I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Insitný rezbár Dalibor Novotný žije a tvorí v Liptovskom Hrádku. Na Liptov sa presťahoval z Košíc, kde roky pracoval ako rehabilitačný masér vo vojenskej nemocnici. Dnes on sám rehabilituje po náročnej operácii miechy. Na jeho dvore stojí malý domček, kde má súkromnú galériu slovenského sochárskeho insitného umenia a tiež vlastnú chránenú dielňu. S pánom Novotným teraz opäť vstúpime za dvere jeho galérie:

Galeria Dalibor Novotny II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rezbárske umenie nie je jediným koníčkom telesne postihnutého Dalibora Novotného. Miluje prírodu a hoci na vozík nie je celkom odkázaný, môže sa vďaka nemu vybrať aj na výlet po turistických chodníkoch, cyklotrasách a lúkach. Najmä v hubárskej sezóne. Aj vďaka pomoci dobrých ľudí má totiž ako jediný na Slovensku terénny invalidný elektrovozík.

Galéria

dalibor3.jpg dalibor5.jpg dalibor2.jpg dalibor1.jpg dalibor4.jpg dalibor6.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame