Projekt „Storočnica“ v Gymnáziu J.G.Tajovského

Projekt „Storočnica“ v Gymnáziu J.G.Tajovského

 Viete si predstaviť, že hlavným hrdinom príbehu o prvej svetovej vojne je – potkan??? Takýto príbeh vymysleli študenti bilingválnej francúzskej sekcie Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici. Zapojili sa do projektu „Storočnica“, ktorý vyhlásilo Ministerstvo školstva spolu s Francúzskym inštitútom na Slovensku; projekt sa týkal vzniku Československa i výročia prvej svetovej vojny. Gymnazisti absolvovali viaceré aktivity, hmatateľným výsledkom je 7 komiksov, vrátane jedného, ktorý vytvorila partnerská škola vo Francúzsku. Sylvia Hoffmannová  sa o projekte rozprávala najprv s učiteľkou Evou Pikulovou:

Storocnica I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aktivity, ktorými sa gymnazisti zapojili do projektu „Storočnica“, nazvali súhrnne – „Sto rokov po vojne – oživené príbehy“.  Zastavme sa pri ďalšom komikse, na ktorom pracovali aj tretiačky Naty a Tereza:

Storocnica II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V rámci celoslovenského školského projektu „Storočnica“ získalo podporu spolu 8 škôl, z toho dve na strednom Slovensku. Okrem banskobystrického Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského ešte aj Gymnázium v Ružomberku.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame