Advent s RTVS a majstrami UĽUVu

Advent s RTVS a majstrami UĽUVu

Oldrich Richter

 Predsviatočné dni Adventu vo vysielaní Rádia Regina prežijete aj s Majstrami ÚĽUVu. Ústredie ľudovej umeleckej výroby, RTVS a banskobystrické štúdio Rádia Reniga vám každý adventný piatok predstaví vianočnú tvorbu jedného majstra. Začíname na banskoštiavnických lazoch v obci Počúvadlo. Peter Cítenyi tam navštívil rezbára unikátnych betlehemov, Oldricha Richtera.

Oldrich Richter Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Jaroslav Kostúr

Predsviatočné dni adventu prežijete vo vysielaní Rádia Regina aj s majstrami ÚĽUV-u. Ústredie ľudovej umeleckej výroby, RTVS a banskobystrické štúdio Rádia Regina vám každý adventný piatok predstavia vianočnú tvorbu jedného majstra. Receptúru zdedil po otcovi aby v dielni pri starej vyhni v Podkoniciach,  podhorskej obci neďaleko Banskej Bystrice, zachoval rodinnú tradíciu. Peter Cítenyi sa v dielni zvonkára Jaroslava Kostúra najprv započúval do majstrovej koledy.

Jaroslav Kostúr Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vlasta Benková

Teplo a vôňa medu, múka na stole, v srdci láska a v hlave rokmi overený recept. Keď Peter Cítenyi navštívil Vlastu Benkovú v jej dome vo Zvolene, v tej chvíli vdýchol pravú vianočnú atmosféru. Známa pernikárka začína piecť už na skorú jeseň.

Vlasta Benková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

richter1.jpg richter2.jpg richeter3.jpg kostur1.jpg kostur2.jpg benkova.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame