Sadíme budúcnosť

Sadíme budúcnosť

Iniciatíva Sadíme budúcnosť vyhlasuje výzvy na jarné a jesenné sadenie

Seniu sa nelení, senium sa zelení. Pod týmto sloganom získal Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb Senium v Banskej Bystrici v iniciatíve Nadácie Ekopolis peniaze na kúpu stromčekov do svojho areálu. Iniciatíva Sadíme budúcnosť vyhlasuje výzvy na jarné a jesenné sadenie od jesene minulého roka a prihlásiť sa môžete aj vy. Pracovníci nadácie vám pomôžu s odbornými otázkami. Janka Grajciarová sa zúčastnila na sadení, kam prišli vysadiť ovocné stromy aj dorastenci z banskobystrického hokejového klubu Barani spolu s hokejovou legendou Michalom Handzušom. Programový manažér nadácie Ekopolis Milan Hronec potvrdil, že záujem o sadenie stromov je stále väčší.

Sadime buducnost 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bývalý hokejista a majster sveta z roku 2002 Michal Handzuš zasadil v záhrade novinku medzi zdravými stromami, kríženec arónie a jarabiny. Obsahuje veľa vitamínov dôležitých pre športovcov aj seniorov.

V areáli Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb Senium v Banskej Bystrici zasadili viac ako 20 stromov. Pomáhajúcim hokejovým dorastencom z klubu Barani správny postup vysvetľovali: záhradná architektka Eliška Hrašková, záhradník Dominik Černík a programový manažér Nadácie Ekopolis Milan Hronec. Janka Grajciarová zaznamenala postup sadenia stromčekov aj pre vás poslucháčov.

Sadime buducnost 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stromy sa podľa odborníkov sadia čoraz ťažšie, pretože napríklad druhy, ktoré predtým výborne rástli v meste, môžu mať z dôvodu klimatickej zmeny problémy.


Galéria

sadenie stromov 2.jpg sadenie stromov 3.jpg sadenie stromov 1.jpg sadenie stromov 4.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame