Náučný chodník Dobrá Niva

Náučný chodník Dobrá Niva

Prechádzka, na ktorej uvidíte technické aj prírodné pamiatky

Náučný chodník sa nachádza v okolí bývalého kráľovského mestečka Dobrá Niva neďaleko Zvolena. Nájdeme na ňom 12 informačných tabúľ a veľa zaujímavostí, na svoje si prídu milovníci železníc, stromov aj výhľadov. S domácim turistom Jánom Slosiarikom a starostom Milanom Jakubíkom sa tam vybrala Sylvia Hoffmannová.

Naucny chodnik Dobra Niva 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Náučný chodník v okolí Dobrej Nivy vo Zvolenskom okrese vznikol pred rokom. Spolok dobronivských turistov spolu s tamojšou základnou školou prišiel najprv s iným projektom, nakoniec sa však myšlienka rozrástla, a dnes výsledok slúži nielen domácim. Chodník je príjemný, jediné stúpanie vás čaká za viaduktom Šesť mostov: Sylvia Hoffmannová spolu s domácim turistom Jánom Slosiarikom a starostom Milanom Jakubíkom kráčala chvíľu po lúkach do kopca, kým sa dostali na najvyšší bod chodníka, na Kopanicu.

Naucny chodnik Dobra Niva 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Z Gavuriek náučný chodník postupne klesá späť do Dobrej Nivy. Prechádza ešte borovým hájikom, kde nájdete prístrešok aj ohnisko. Na predposlednej tabuli v obci uvidíte informácie o diplomatovi a politikovi Jurajovi Slávikovi Neresnickom. Jeho meno sa spája aj so Štefánikovou chatou pod Ďumbierom, zaslúžil sa o jej výstavbu.

ilu. foto: TASR



Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame