Bravčové mäso a kvalita bravčových výrobkov

Bravčové mäso a kvalita bravčových výrobkov

 Úmerne so zverejnením viacerých afér či podvodov s mäsom rastie v poslednom období u spotrebiteľov záujem o to, aké  mäso a mäsové výrobky konzumujeme. Ide totiž o potraviny, ktoré rýchlo strácajú svoju čerstvosť  a ktorých prvotná kvalita závisí aj od spôsobu chovu zvierat. Ešte predtým, ako som sa s Jozefom Gostíkom – konateľom firmy produkujúcej bravčové mäso a mäsové výrobky - porozprávala o kvalite chovov ošípaných, ktorých mäso sa dostáva na pulty našich obchodov, zaujímalo ma, aký podiel bravčového mäsa na slovenskom trhu pochádza z domácej produkcie.

Bravcove maso I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pri kúpe jednotlivých častí bravčoviny by sme mali prihliadať na jej vlastnosti z pohľadu následnej kuchynskej úpravy. Nie vždy totiž platí, čím menej tuku, tým lepšie. Ako dokáže bežný kupujúci rozpoznať kvalitu a čerstvosť rôznych druhov mäsa, som sa spýtala Jozefa Raniaka – vedúceho výroby spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou bravčového mäsa a mäsových výrobkov.

Bravcove maso II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame