Covid poradňa | 5x1 Téma

Covid poradňa | 5x1 Téma

Aktuálne majú viacerí z nás dilemu navštíviť alebo nenavštítiviť starších rodinných príslušníkov. Jedna z možností je dať sa krátko pred návštevou otestovať na niektorom z mobilných testovacích miest. Väčšinou zvolíme antigénové testovanie, je pre všetkých zadarmo a netreba sa špeciálne dopredu objednať. Či má takéto testovanie význam, napríklad pred návštevou starých rodičov sa redaktorka Janka Grajciarová opýtala Jany Krokošovej, vedúcej oddelenia klinickej mikrobiológie Nemocnice Agel vo Zvolene.

Covid poradňa 5x1 Téma - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Každý deň prichádzajú nové a nové informácie v súvislosti s testovaním na vírusové ochorenie Covid-19. Niektoré si protirečia, iné sa zhodujú. Aký je rozdiel medzi antigénovým a PCR testom?

Covid poradňa 5x1 Téma - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Covid-19 prináša náročné situácie aj v prípade, ak jeden z viacčlennej domácnosti ochorie a potrebuje byť v karanténe. Ako sa dá povinná karanténa zvládnuť aj doma v rodine?

Covid poradňa 5x1 Téma - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Je pravda že ľudia, ktorí prekonali ochorenie Covid 19 a majú potvrdené protilátky sú pred Covidom určité obdobie v bezpečí? Aj na to nám odpovedala vedúca oddelenia klinickej mikrobiológie Nemocnice Agel Zvolen Jana Krokošová.

Covid poradňa 5x1 Téma - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Ako a kedy sa dať testovať na Covid 19?

Covid poradňa 5x1 Téma - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Vysielané v cykle 5x1 Téma od 11. 1. do 15. 1. 2021



Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame