Dni frankofónie 2024 v Banskej Bystrici

Dni frankofónie 2024 v Banskej Bystrici

Ako fotografovať folklórny tanec menej tradične?

Ako fotografovať folklórny tanec menej tradične zistíte v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici. Aktuálne je tam výstava fotografií, na ktorej je slovenský folklór, no výstava vznikla v spolupráci s Alliance Francaise a je súčasťou Dní frankofónie, uprostred ktorých sa práva nachádzame. Sylvia Hoffmannová sa rozprávala s autormi snímok.

Dni frankofonie 2024 v Banskej Bystrici Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V najbližších dňoch sa francúzskej atmosféry môžete nadýchať v nákupnom centre Europa. V piatok 15.3. od 15.00 hod. sa tam začne koncert, uvidíte tanec, výstavu, môžete si overiť vedomosti v kvíze či ochutnať pravé francúzske palacinky. V rozhovore zaznel aj názov súťaže Spievam po francúzsky. Regionálne semifinále aktuálneho ročníka bude v Banskej Bystrici 5. apríla v CNK Záhrada. A výstava fotografií Variácie folklóru v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici potrvá už len do utorka 19.3.


Snímky z výstavy Variácie folklóru: Thomas Laurent. Na fotografiách sú autori Silvia Volková a Tomáš Varga. A na jednej zo snímok vidíte Filipa Zárubu pri pohľade na fotografiu, kde je v kroji.

Galéria

2.JPG 7.JPG 3.JPG 10.JPG

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame