Lesnícky náučný chodník Oravská Lesná

Lesnícky náučný chodník Oravská Lesná

 Poďte s nami do lesa. Ide o les pri Oravskej Lesnej, kde sa možno prejsť po lesníckom náučnom chodníku. Meria síce len necelých 4,5 kilometra, ale je na ňom takmer 40 zastávok. Dozvieme sa na nich, čo nám les dáva, ako rastie, ako sa oň kedysi i dnes ľudia starali. Sylvia Hoffmannová spolu s vedúcim Lesnej správy Paráč odštepného závodu Námestovo Lesov Slovenskej republiky Antonom Kondelom vošli na začiatku do oploteného priestranstva pod prístrešok:

Oravska lesna I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na jeho vytvorení chodníka spolupracovali Lesy SR s obcou i miestnou základnou školou.  Prvá čas chodníka vedie po bývalej trase lesnej železnice. Na jednej zo zastávok sa o nej turista dozvie viac a môže si tam aj oddýchnuť. No možno ho zarazí, že pod prístreškom je len stolík, žiadne lavice.

Oravska lesna II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak sa v letných dňoch vyberiete na hornú Oravu a zastavíte sa v Oravskej Lesnej, odporúčame vám prechádzku po lesníckom náučnom chodníku. Radosť z neho budú mať aj deti, pretože je na ňom veľa zastávok a tak sa malí turisti nestihnú nudiť. Na prechádzku so Sylviou Hoffmannovou zobral vedúci Lesnej správy Paráč Anton Kondela aj kľúče, takže mohli vojsť do drevenej stavby. Vchod do izby lesníka strážia veľké drevené sochy horára a jeho ženy. Čo je vo vnútri?

Oravska lesna III Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Foto: Miriam Turayová

Galéria

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame