S lezcami na Hrádku

S lezcami na Hrádku

 Vyskúšali ste si niekedy lezenie? Nadšencov tohto športu je veľa, veď preto nájdeme  na mnohých miestach umelé lezecké steny. Ale dobré podmienky nájdeme aj v prírode, napríklad na lezeckej lokalite Hrádok v pohorí Vtáčnik neďaleko Kamenca pod Vtáčnikom. Práve tam sa Sylvia Hoffmannová stretla s trojicou z horolezeckého klubu Prometeus Handlová: predsedom Milanom Košom, druhákom na Technickom lýceu Petrom Kuricom a jeho trénerom Marekom Radovským. Keď Marek siahol do batoha, Sylvia čakala, že vyberie nejakú horolezeckú pomôcku. No v jeho rukách sa objavil maličký varič:

Lezci na Hradku I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V Rádiu Regina vám ponúkame reportáž z lezeckého výstupu jednou z ciest v lokalite Hrádok. Hrádok – to sú skalné steny neďaleko obce Kamenec pod Vtáčnikom, kde sa Sylvia Hoffmannová stretla s nadšencami z horolezeckého klubu Prometeus Handlová. Peter Kuric sa chystal liezť, Milan Koša ho zdola istil. Vybrali si jednu z množstva ciest, ktoré tam lezci majú k dispozícii:

Lezci na Hradku II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Začiatkom tohto mesiaca absolvoval Peter ďalšie Majstrovstvá sveta juniorov v športovom lezení v Rakúsku. V kombinácii troch disciplín – lead, speed a bouldering skončil na 15. mieste a postúpil aj na budúcoročnú mládežnícku olympiádu do Buenos Aires.

Galéria

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame