Američan s talianskymi koreňmi David di Fiore v Banskej Bystrici

Američan s talianskymi koreňmi David di Fiore v Banskej Bystrici

 Ak v našom vysielaní pravidelne počúvate priame prenosy omší, iste viete, že často vám sprostredkujeme duchovnú atmosféru z katedrály svätého Františka Xaverského v Banskej Bystrici. Ale možno neviete, že za organom sedáva hudobník, ktorý nepochádza spod Urpína. Ba ani zo Slovenska. David di Fiore sa narodil v americkom Seattli, ale jeho korene sú talianske. Rozprávala sa s ním Sylvia Hoffmannová:

David di Fiore I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Z Davida di Fiore je teraz Banskobystričan. A trochu aj Ružomberčan. V Banskej Bystrici je organistom, na Katolíckej univerzite v Ružomberku vyučuje hru na tomto hudobnom nástroji. David di Fiore chodieva na Slovensko už 20 rokov, ale od vlaňajšieho septembra sa pod Urpín presťahoval natrvalo. Američan s talianskymi koreňmi opustil Seattle, kde mal na starosti dva veľké kostoly a tri chrámové zbory. Teraz je jeho domovským kostolom katedrála svätého Františka Xaverského. Práve tam sa s ním stretla Sylvia Hoffmannová.

David di Fiore II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Naživo môžete Davida di Fiore počuť aj vy, keď prídete v stredu 7.9. na organový koncert do katedrály svätého Františka Xaverského v Banskej Bystrici (začiatok je o 19,30 hod.). V rámci festivalu Vivat Vox Organi sa predstaví práve tento rodák zo Spojených štátov amerických.

Galéria

DSCN7951.JPG

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame