Na Liptove sa cez víkend konal 4. ročník Barlatónu

Na Liptove sa cez víkend konal 4. ročník Barlatónu

 V sobotu sa na Hornom Liptove konal už štvrtý ročník Barlatónu. Do benefičného symbolického prechodu na trase Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok sa zapojilo 350 ľudí, ktorí túto trasu zdolali pešo, na bicykloch aj na invalidných vozíkoch. Autorom myšlienky je známy hrádocký rezbár Dalibor Novotný – po ťažkej chorobe už niekoľko rokov odkázaný na vozík a barly. Prvý Barlatón sa tam konal pred ôsmimi rokmi a na trať sa vtedy Dalibor vybral so svojím priateľom – tiež hendikepovaným básnikom Ivanom Šobáňom. Pred vlaňajším tretím ročníkom ich oboch navštívila Katarína Kovačechová a slovo dala najskôr autorovi myšlienky Dalovi Novotnéhu:

Barlaton I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V sobotu sa na Hornom Liptove konal už štvrtý ročník Barlatónu. Do benefičného symbolického prechodu na trase Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok sa zapojilo 350 ľudí, ktorí túto 13-kilometrovú trasu zdolali pešo, na bicykloch aj na invalidných vozíkoch. Autorom myšlienky je Hrádočan Dalibor Novotný, ktorý je po ťažkej chorobe už niekoľko rokov odkázaný na vozík a barly. Prvý Barlatón sa tam konal pred ôsmimi rokmi a na trať sa Dalibor vybral so svojím priateľom – tiež hendikepovaným básnikom Ivanom Šobáňom. Pred vlaňajším tretím ročníkom ich oboch navštívila Katarína Kovačechová. Ako jej Dalo Novotný prezradil, už vtedy dostalo podujatie charitatívny charakter.

Barlaton II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako sme už spomínali. V sobotu sa na štart štvrtého ročníka Barlatónu v Liptovskom Mikuláši postavilo už 350 ľudí. Ako zistil redaktor Milan Velecký, boli medzi nimi aj Ivan Šobáň a Dalibor Novotný:

Barlaton III Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

barlaton 2018.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame