Profesor Li vymenil na pár rokov Čínu za Banskú Bystricu

Profesor Li vymenil na pár rokov Čínu za Banskú Bystricu

 Ak občas skúšate liečiť sa bylinkami, tak by vás mohla zaujať aktuálna výstava v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici. Dozviete sa na nej o využití byliniek v čínskej medicíne. Autorom výstavy je Číňan – profesor Li Chun-Ri, ktorý už takmer dva roky pôsobí na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Banskej Bystrici. Sylvia Hoffmannová sa s ním o výstave rozprávala; z čínštiny prekladá pracovníčka Štátnej vedeckej knižnice Natália Turčinová:

Profesor Li Chun-Ri I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Banskej Bystrici sa študenti dozvedia  viac aj o čínskej medicíne. A to vďaka profesorovi Li Chun-Ri, ktorý sa takmer pred dvoma rokmi presťahoval z Číny pod Urpín. V nasledujúcom rozhovore s pánom Li budete počuť aj pracovníčku Štátnej vedeckej knižnice Natáliu Turčinovú, ktorá prekladá z čínštiny; pýtala som sa, čo pán Li tušil niečo o Slovensku predtým, ako sa dozvedel, že má prísť k nám pracovať.

Profesor Li Chun-Ri II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Áno, pán Li si už zvykol na mnohé naše obyčaje, veď na Slovensku plánuje byť ešte ďalšie 2-4 roky. Ako sme už spomínali, učí na Slovenskej zdravotníckej univerzite. Ale výsledky jeho práce môžete teraz aj vidieť: na výstave o bylinkách v čínskej medicíne. Výstava v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici potrvá do konca budúceho mesiaca.

Galéria

profesor Li Chun-Ri (1280x720).jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame