Sprístupnili historické knižné fondy mesta Kremnica

Sprístupnili historické knižné fondy mesta Kremnica

Návrat dokumentov na domácu pôdu

Minulý mesiac, počas Dňa otvorených dverí, sprístupnili v kremnickom pracovisku banskobystrického štátneho archívu historické knižné fondy mesta Kremnica. Do správy archívu v Kremnici sa dostali tamojšia františkánska, gymnaziálna a mestská knižnica, sú tak k dispozícii pre bádateľov na vedecké, vzdelávacie a výchovné účely. Janka Grajciarová zaznamenala slávnostnú atmosféru oficiálneho návratu dokumentov na domácu pôdu. Svedkov tohto historického momentu sa opýtala, čo ich do budovy archívu v Kremnici pritiahlo.

Archiv v Kremnici 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Od júna tohto roka sú kremnické historické dokumenty a knihy v správe pracoviska štátneho archívu v Kremnici. Janke Grajciarovej viac o návrate písanej histórie povedala Jana Cabadajová, vedúca oddelenia správy historických knižníc Slovenskej národnej knižnice v Martine.

Archiv v Kremnici 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Baníctvo, mincovňa, ale aj staré historické knihy a rôzne dokumenty sú pomyselnými dominantami mesta Kremnica. Výstavu Františkáni v Kremnici si môžete pozrieť do mája budúceho roka a v prípade, že máte záujem o nahliadnutie do starých dokumentov, máp či kníh, na návštevu sa dopredu objednajte v Štátnom archíve Banská Bystrica, pracovisku Kremnica.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame