Hrajteže mi, hrajte

Hrajteže mi, hrajte

Štúdio RTVS v Banskej Bystrici pri príležitosti 65. výročia rozhlasového vysielania z Banskej Bystrice pozýva na ďalšiu z verejných nahrávok folklórneho koncertu cyklu Hrajteže mi, hrajte.

V programe zaznejú piesne z rázovitých oblastí stredného Slovenska – Podpoľania, Liptova, Gemera, goralskej časti Oravy, Horehronia, ale aj z Horňácka na Morave.

V programe bude účinkovať jubilujúci folklórny súbor Urpín z Banskej Bystrice, ktorý si v tomto roku takisto pripomína 65. výročie založenia. Jubilantom je aj predník Juraj Pecník, ktorý so svojou ľudovou hudbou bude sprevádzať sólistov spevákov a rozkazovačov, aj spevácku skupinu Dievčatá z Čerína. Spoza rieky Morava privítame Horňácku muziku Petra Mičky, ktorá bude sprevádzať oj Veroniku Malatincovú, rodáčku z Moravy, ktorá už niekoľko rokov žije na Slovensku. A privítame aj Čriepky z Ružomberku s ľudovou hudbou Liptáci a mladých muzikantov a speváčky Goralov zo Suchej hory a Hladovky, ktorí budú na koncerte Hrajteže mi, hrajte v Beliane účinkovať po prvýkrát.


Hrajteže mi hrajte.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame