V Lesníckom múzeu vo Zvolene

V Lesníckom múzeu vo Zvolene

Počas celého roka si pripomíname 30 rokov samostanej Slovenskej republiky aj v Rádiu Regina Stred

Čo všetko sa za toto obdobie zmenilo v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene, sme zisťovali v rubrike Moje Slovensko. Riaditeľku spomínaného múzea Veroniku Horskú Šebíkovú oslovila Alžbeta Beňová.

Lesnicke muzeum 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nahliadneme aj hlbšie do minulosti. Alžbeta Beňová sa totiž porozprávala s Máriou Šorecovou, ktorá je v súčasnosti na dôchodku. Do múzea nastúpila v roku 1975 ako dokumentátorka a historička.

Lesnicke muzeum 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Menej času na výskum, väčší tlak na prezentačné aktivity. Aj takto hodnotia súčasné trendy v múzejníctve pracovníci Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene. Trendom je urobiť čo najviac výstav v atraktívnom – najlepšie v interaktívnom šate. Čo všetko to so sebou prináša?

Lesnicke muzeum 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Počítače, internet, sociálne siete – to všetko sa stalo bežnou súčasťou života v dnešnej dobe. Ako ovplyvnili práve počítače a internet prácu v múzejníctve? Aj na to pýtala Alžbeta Beňová Tatiany Figurovej z Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene.

Lesnicke muzeum 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Reč bola aj o atraktívnej výstave živých húb, ktorá každoročne do tohto múzea priláka množstvo návštevníkov. Alžbeta Beňová sa však najprv Mareka Vangu z Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene opýtala, ako prebieha plánovanie výstav.

Lesnicke muzeum 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

ilu. foto: Lesnícke múzeum


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame