Minulú sobotu sme v magazíne Štvorlístok hovorili o všetkom, čo súvisí s domácimi skleníkmi, pareniskami, kompostoviskami. Reč bola aj o príprave pôdy do nich a o ďalších prácach, ktoré môžeme a mali by sme urobiť ešte v zime, aby sa nám potom podarilo urýchliť či skvalitniť úrodu. Hosťom moderátorky Evy Faksovej bol odborník Róbert Lipták:
Skleniky a kompostoviska I
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Je známe, že v našich podmienkach skleníky začínali predovšetkým ako priestory na zimné uskladnenie cudzokrajných rastlín, ktoré by u nás pod holým nebom neprežili zimu. Pred niekoľkými storočiami boli takéto stavby doslova znakom prestíže a prostriedkom prezentácie spoločenského postavenia svojho majiteľa. V súčasnosti – najmä tie, ktoré máme pri domoch a v záhradách, slúžia na úžitok: predlžujú pestovateľskú sezónu a pomáhajú nám pozberať vyššiu úrodu zeleniny. V sobotu sme si v relácii Štvorlístok pripomenuli základné práce pred výsadbou či výsevom v skleníku. S Róbertom Liptákom na túto tému pokračuje Eva Faksová.
Skleniky a kompostoviska II
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na chvíľu sme sa vrátili k téme magazínu Štvorlístok uplynulú sobotu. V tom zajtrajšom budú dominovať fašiangové pochúťky. Recept či návod na prípravu tých jedál, ktoré sú práve v tomto čase u vás tradičné a ani počas tohto víkendu nebudú na vašom stole chýbať, nám môžete už teraz napísať na adresu: regina.bystrica@rtvs.sk, prípadne zajtra priamo do predpoludňajšieho magazínu zatelefonovať.