Radosť z cestovania

Radosť z cestovania

Na cestovanie dnes mladý človek nemusí byť nutne bohatý

Banskobystričan Matúš Riečan je študentom Univerzity Mateja Bela. V súčasnosti je na študijnom pobyte v Slovinsku. Cez leto bol v Číne a predtým ako stážista na Taiwane. Pracoval tam pre Taipeiskú reprezentačnú kanceláriu. Bol to už jeho druhý návrat do tejto krajiny. V cestovaní po svete začal totiž už ako stredoškolák. Mariane Kovačechovej potvrdil, že štúdium a cestovanie prináša do života veľa radosti.

Matus Riecan 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V súčasnosti mladí ľudia cestujú po svete v rámci rôznych študijných programov, tiež na vlastnú päsť alebo aj pracovne. Matúš Riečan je do januára vrámci Erasmu v Slovinsku. Mariane Kovačechovej Matúš prezradil, že na prvý pobyt v Taiwane, ešte počas strednej školy, sa veľmi nepripravoval.

Matus Riecan 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ako je to možné, že aj tak mladý človek môže cestovať po svete? Matúš tvrdí, že niekedy stačí byť v škole aktívny. Bolo tak aj v prípade stáže v Taipeiskej reprezentačne kancelárii.

Matus Riecan 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


S Banskobystričanom Matúšom Riečanom sa o radosti z cestovania a zo štúdia, ktoré mu umožňuje spoznávať svet rozprávala celý týždeň Mariana Kovačechová. Cez leto bol aj v Číne. Tam sa tiež dostal vďaka tomu, že je aktívny. Zapojil sa do súťaže, vyhral celoslovenské kolo a postúpil do kola svetového. Na cestovanie dnes mladý človek nemusí byť nutne bohatý.

Matus Riecan 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame