Náučný chodník umelcov v Lúčkach

Náučný chodník umelcov v Lúčkach

Netradičný náučný chodník plný krásnych výhľadov

Z Kúpeľov Lúčky na Liptove sa môžete vybrať po viacerých turistických značkách. Ale ak sa chcete len poprechádzať, máme pre vás tip – náučný chodník. Nenájdete na ňom tradičné informačné tabule o faune, flóre a histórii obce. Je to totiž Náučný chodník umelcov. Na osobnosti si zaspomínate pri originálnych lavičkách a v jednom altánku. Práve altánok bol prvou zastávkou, keď sa Sylvia Hoffmannová vybrala na chodník s Petrou Mihokovou z občianskeho združenia Slnkotvor a s Petrom Mičkom z Kúpeľov Lúčky. V altánku si prezerali fotografie, ktoré sa týkajú významného umelca.

Naucny chodnik umelcov 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Náučný chodník umelcov v Kúpeľoch Lúčky na Liptove sa začína neďaleko kúpeľného domu Choč. Má dva okruhy po 1,5 kilometri, takže naozaj je to prechádzka. I keď do kopca trošku musíte kráčať, aby ste sa dostali k lavičke na najvyššom bode chodníka.

Naucny chodnik umelcov 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Lavička Mateja Bela už nie je súčasťou Náučného chodníka umelcov, ale tiež stojí za to. Na samotnom chodníku nedávno pribudla ďalšia lavička, venovaná je folkloristovi a osvetovému pracovníkovi, rodákovi z Lúčok Dominikovi Ševcovi. A keď už budete v Lúčkach, zastavte sa aj pri tamojšom travertínovom vodopáde. Je naozaj jedinečný.

ilu. foto: kupele-lucky.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame