Veľkofatranská magistrála

Veľkofatranská magistrála

V prázdninovom seriáli o turistických magistrálach sa tentokrát vyberieme na hrebeň Veľkej Fatry

Veľkofatranská magistrála sa končí na Krížnej, treťom najvyššom vrchu pohoria. My sme si zvolili Krížnu za začiatok. Zároveň sme na križovatke dvoch magistrál: okrem Veľkofatranskej prechádza cez Krížnu aj Cesta hrdinov SNP. Konštatujeme to s našimi sprievodcami z Klubu slovenských turistov: Anna Dobríková a František Vajda sú z Ružomberka, manželia Anežka a Pavel Luptákovci z Liptovských Sliačov. Pavel predstavuje Veľkofatranskú magistrálu.

Velkofatranska magistrala Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Snímka 12.jpg

Naši sprievodcovia na túre: zľava ružomberskí turisti František Vajda a Anna Dobríková, z Liptovských Sliačov sú manželia Pavel a Anežka Luptákovci.

Snímka 10.jpg

Veľká Fatra je zaujímavá: od Ploskej má dva hlavné hrebene. Rozdeľuje ich 25-kilometrová Ľubochnianska dolina, najdlhšia dolina na Slovensku. Veľkofatranská magistrála vedie po tzv. Turčianskom hrebeni.

Seriál o turistických magistrálach pripravujeme v spolupráci s Klubom slovenských turistov, ktorý si tohto roku pripomína 150 rokov organizovanej turistiky na našom území.

autorka: Sylvia Hoffmanová

foto: Sylvia Hoffmanová

Galéria

Snímka 12.jpg Snímka 1.jpg Snímka 3.jpg Snímka 2.jpg Snímka 4.jpg Snímka 6.jpg Snímka 7.jpg Snímka 8.jpg Snímka 9.jpg Snímka 10.jpg Snímka 11.jpg Snímka 13.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame