Na lyžiach zo Zverovky na Ťatliakovu chatu

Na lyžiach zo Zverovky na Ťatliakovu chatu

Tip aj pre rodiny s deťmi

Ak sa ocitnete v Roháčoch a budete mať chuť na krátku prechádzku, odporúčam okolie Zverovky. Aj samotná poľana na Zverovke ponúka veľa možností na stavanie snehuliakov či guľovanie – to je tip pre rodiny s menšími deťmi. Na Zverovke som začala aj nasledujúcu reportáž, pekne v teple pri pukotajúcom ohníku v piecke: v kancelárii vedúceho ochranného obvodu Zverovka Správy Tatranského národného parku Juraja Majerčáka.

Na lyziach zo Zverovky na Tatliakovu chatu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

autorka: Sylvia Hoffmanová

foto: Juraj Majerčák - snímky č. 3,4; ostatné Sylvia Hoffmannová

Snímka 1 – Turistický chodník – cesta hore Roháčskou dolinou k Ťatliakovej chate. Vhodná aj pre skialpinistov, bežkárov či sánkarov.

Snímka 2 – Na snímke vidno už len uzučký pásik cez les. V roku 2000 tadiaľ padla lavína, ktorá sa zastavila až pod cestou v údolí.

Snímky 3-4 – Lavíny sem-tam dopadnú až k Ťatliakovej chate.

Snímka 5 – Pri Ťatliakovej chate.

Snímka 6 – Nad Ťatliakovou chatou sa týči Ostrý Roháč (kopec s dvoma vrcholmi na snímke vľavo) a Plačlivô (vpravo, vidno ho medzi dvoma vrcholcami stromov).

Snímka 7 – Hoci bolo bezoblačné nebo, takmer po celý čas sme boli v mrazivom tieni. Na Ťatliakovej chate nám už chýbalo len pár výškových metrov, aby sme sa ocitli na slnku. Pohľad na Volovec.

Galéria

Snímka 1.jpg Snímka 2.jpg Snímka 3.JPG Snímka 4.JPG Snímka 5.jpg Snímka 6.jpg Snímka 7.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame