Na trasách Častovského cyklookruhu

Na trasách Častovského cyklookruhu

V Rádiu Regina Stred vás zoberieme za hranice stredného Slovenska

Možno sa v lete ocitnete aj v okolí Častej v okrese Pezinok a zídu sa vám informácie z reportáže Sylvie Hoffmannovej. Začíname teda neďaleko hradu Červený Kameň. Ak by ste tam prišli 3. augusta, tak by ste boli na štarte Častovského cyklokruhu. Čo to je, to sa dozvieme. Aby sme na cyklotúru vyrazili informovaní, o to sa na začiatku postarajú dvaja domáci. V lipovej aleji sa najprv rozhovoril Michal Slávik z Lesov Slovenskej republiky.

Cyklookruh 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jozef Tihányi nemohol ísť na nahrávku cyklotúry. Ale akoby tam bol: pri zaujímavých bodoch sú totiž informačné tabuľky a práve on je autorom textu, ktorý si cyklisti môžu prečítať priamo na mieste.

Ak sa počas letných potuliek po Slovensku ocitnete začiatkom augusta v Častej v okrese Pezinok, dúfam, že budete mať so sebou bicykel. Práve vtedy totiž občianske združenie BTC Častá organizuje Častovský cyklookruh. Je to podujatie, kde sa nepočítajú minúty a sekundy, štart je ležérny: kto kedy príde, vtedy vyrazí. Za skratkou BTC sa skrýva beh, tenis, cyklistika. Sylvia Hoffmannová sa so šéfom spomínaného združenia Vladimírom Schwarzom a jeho členmi vybrala na trasu, ktorá vedie cez zvernicu. Zvernica je oplotená, ale cez bránku sa dá vojsť dovnútra. Práve tam Vladimír Schwarz povedal základné údaje.

Cyklookruh 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

ilu. foto: pexels.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame