V chránenej dielni neziskovej organizácie Stopka

V chránenej dielni  neziskovej organizácie Stopka

 Roman Martinovič má 36 rokov a s manželkou a malým synčekom Matúškom žijú v Liptovskej Lúžnej. Narodil sa s vážnym zrakovým hendikepom – s ťažkou slabozrakosťou.  Aj napriek tomu vyštudoval na  Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Už počas štúdií spolu s inými priateľmi so zrakovými problémami založil Združenie nevidiacej a slabozrakej mládeže, v ktorom realizovali tábory a tvorivé dielne pre deti s rovnakým osudom. Neskôr pochopili, že najdôležitejšia je integrácia a založil neziskovú organizáciu Stopka. No a pred ôsmimi rokmi v Ružomberku aj chránenú dielňu na výrobu keramiky.  Ako sa Katarína Kovačechová dozvedela, keď tam zašla s mikrofónom, pracujú tu obaja manželia. Julka aj Roman Martinovičovci:

Chranena dielna Romana Martinoviča I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Roman Martinovič je mladý muž, ktorý sa  narodil s vážnou zrakovou chybou. Od malička si zo svojho hendikepu nerobil príliš vážnu hlavu a najmä, vždy bol veľmi aktívny a cieľavedomý. Narodil sa na západnom Slovensku. Vyštudoval vysokú školu v Nitre a už počas štúdií založil spolu s priateľmi  Združenie nevidiacej a slabozrakej mládeže. Začali organizovať rôzne tvorivé dielne a tábory pre hendikepované aj zdravé deti a pred pár rokmi založili aj chránenú keramikársku dielňu v Ružomberku, kam sa presťahovali a natrvalo usídlili. Roman si medzi dobrovoľníčkami našiel aj lásku. Dnes sú už manželia a majú aj malého synčeka Matúška. Ako prezradili Kataríne Kovačechovej, v chránenej dielni pracujú obaja. Roman aj jeho manželka Julka:

Chranena dielna Romana Martinoviča II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Život Romanovej manželky Julky Martinovičovej bol odmalička spätý so včelami. Včeláriť ju naučil jej starý otec v Liptovských Revúcach. Keď ich prednedávnom opustil, Julka s Romanom sa rozhodli, že budú v jeho misii a zároveň koníčku pokračovať. Ale viac sa už dozviete niekedy nabudúce.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame