V Základnej škole Aurela Stodolu majú hasičský krúžok

V Základnej škole Aurela Stodolu majú hasičský krúžok

Mladý ochranca poriadku

Namiesto povelov „vpravo bok, poklusom klus“, môžete v tej telocvični počuť: „Pospájajte hadice“. V Základnej škole Aurela Stodolu v Liptovskom Mikuláši majú totiž hasičský krúžok, kde medzi deti chodia profesionálni hasiči. V čase nahrávania reportáže sa pripravovali na hasičskú súťaž, halovú štafetu v Bobrovci. Čo to znamená, pripraviť sa na takú súťaž, to Sylvii Hoffmannovej povedala riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

Hasicsky kruzok pre deti z malo podnetneho prostredia 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dá sa to nazvať aj hasičský krúžok, ale oficiálne ide o projekt Mladý ochranca poriadku, v rámci ktorého sa niektorí žiaci zo Základnej školy Aurela Stodolu v Liptovskom Mikuláši stali mladými hasičmi. Keďže bývajú v rómskej osade Hlboké, je pre nich dôležité vedieť napríklad to, čo okolo pece doma môže a čo nemôže byť. Okrem toho sa zúčastňujú aj na súťažiach v hasičskom športe.

Hasicsky kruzok pre deti z malo podnetneho prostredia 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová dodáva, že práca s deťmi z málo podnetného prostredia nie je bez úskalí. Mali aj skúsenosť, že záujemcom sa spolužiaci vysmievali alebo dokonca na súťažiach ich znevažovali vedúci iných detských družstiev. Na druhej strane spomeňme, že mladí hasiči spolužiakom dokážu pripraviť prednášku - napríklad o nebezpečenstve vypaľovania trávy.

ilu. foto: pexels.com

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame