Veľká noc s Rádiom Regina Stred

Veľká noc s Rádiom Regina Stred

Dominanty veľkonočného vysielania Rádia Regina Stred

29. marec

9.05 hod.

V predpoludňajšom prúdovom vysielaní Rádia Regina Stred sa na Veľký piatok vyberieme na kalváriu v Banskej Štiavnici. Naživo sa ozveme priamo z areálu historicky mimoriadne významnej pamiatky, kde sa snažia o obnovu duchovného života. Na Veľký piatok tam plánujú i stráženie pri Božom hrobe.

16.05 hod.

Folklórna relácia Zahrajte mi túto! s moderátorkou Hanou Kútikovou prinesie príspevky o symbolike Veľkého piatka v ľudových zvykoch a príležitostnú poéziu.

30. marec

15.05 hod.

Klenotnica ľudovej hudby Bože môj a Pán môj... ponúkne rozprávanie vynikajúcich fujaristov a píšťalkárov z Podpoľania Karola Kočíka a Milana Ďuricu o vzťahu inštrumentalistov zo stredného Slovenska k viere a jej prejavoch v každodennom živote i v piesňach.

31. marec

15.05 hod.

Folklórna relácia Studnička na Veľkonočnú nedeľu privíta etnologičku Janu Koltonovú zo Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici. Pouvažujeme nad tým, čo z veľkonočných zvykov sa v nezmenenej forme zachovalo a čo už má celkom iný význam.

1. apríl

9.05 hod.

Veľkonočný pondelok strávime predpoludním pri prameni v Turci s biblistom Bohdanom Hroboňom z Martina, zastavíme sa pri krásnych a čistých studničkách s členmi OZ Horal River v Rajeckej doline a pokúsime sa zistiť, koľko stojí Veľkonočný pondelok.

14.45 hod.

Posledná barónka - rozhlasová adaptácia románu Silvestra Lavríka rozpráva príbeh Margity Czóbelovej, poslednej barónky z kaštieľa v Strážkach, ktorá zvádza tichý boj s nastupujúcich komunistickým režimom a uvedomuje si, ako veľmi sa svet od čias jej mladosti zmenil. Rozhlasovú hru z produkcie banskobystrického štúdia po januárovej premiére na Rádiu Devín ponúkneme aj poslucháčom Rádia Regina Stred.

20.05 hod.

V hudobnej relácii Kapela hraj porozpráva vojnový veterán a priamy účastník Slovenského národného povstania Vladimír Strmeň o veľkonočných zvykoch v Starých Horách v 30. rokoch minulého storočia.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame