Psychické poruchy u detí

Psychické poruchy u detí

 Oddelenia detských psychiatrií sú preplnené. My dnes budeme hovoriť  o tom, aké sú najčastejšie príčiny hospitalizácie  detí na týchto oddeleniach. A čím to je, že počet psychicky chorých detí stúpa.
Najskôr sme ale medzi ľuďmi v uliciach zisťovali, či v ich okolí potrebovalo nejaké dieťa či tínedžer pomoc psychiatra:

Anketa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Niekedy sa stáva, že psychické problémy sú také závažné, že jedinou alternatívou na ich zvládnutie je hospitalizácia. Spektrum psychických problémov je veľmi široké a preto rozhodne neplatí, že na psychiatrii sa liečia len ľudia, ktorí trpia bludmi, halucináciami a bizarným správaním. Mariana Kovačechová sa o najčastejších príčinách hospitalizácie detí na Detskom oddelení Psychiatrickej nemocnice profesora Matulaya v Kremnici rozprávala s tamojšou primárkou Janou Bullovou:

Jana Bullova I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak má vaše dieťa chrípku alebo angínu, bez problémov si to namierite k pediatrovi...Ak však máte podozrenie, že vaše dieťa nereaguje primerane svojmu veku, ak je agresívne alebo si ubližuje, ak trpí úzkosťami, je utiahnuté a plačlivé, išli by ste za psychológom alebo psychiatrom? Hanbili by ste sa, ak by sa vás to týkalo? Aj o tomto sa Mariana Kovačechová rozprávala s primárkou Detského oddelenia Psychiatrickej nemocnice profesora Matulaya v Kremnici Janou Bullovou:

Jana Bullova II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dôsledkom šikany ako aj pôsobeniu médií na detskú psychiku sa z pohľadu psychiatra budeme venovať v ďalšej zdravotníckej rubrike...

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame