S horskými vodcami na štíty

S horskými vodcami na štíty

Vyskúšali ste už túru s horským vodcom na vysokotatranský štít, kde nevedie turistická značka?

Možno máte obavy, či by ste vládali, či by ste sa nebáli hĺbky pod sebou, či by ste dokázali kráčať v horolezeckých mačkách a nechať sa spustiť na lane kolmou stenou. Nebojte sa – a počúvajte: Každý mesiac (s výnimkou prázdnin) vám v Rádiu Regina Stred prinesieme reportáž z výstupu vo Vysokých Tatrách s horským vodcom. Vždy predposledný piatok v mesiaci v Rádiobudíku (7:42 hod.) a v Štvorlístku (9:09 hod a po 10:05 hod.). Reportáže pripravujú Janka Grajciarová, Ladislav Eliaš a Sylvia Hoffmannová.

Januárový výstup na Baranie rohy

Ladislav Eliaš sa vybral s horskou vodkyňou Denisou Šulcovou a turistom Petrom na vrchol Baraních rohov, vo výške 2 530 metrov nad morov, vo Vysokých Tatrách. Ako prebiehal výstup, a či sa dostali na vrchol, sa dozviete tu.

baranie rohy 1 16x9.jpg.jpeg

Februárový výstup na druhý najvyšší vrch vo Vysokých Tatrách

Ešte pred poslednou periódou sneženia sa na Lomnický štít vybrala Sylvia Hoffmanová spolu s horským vodcom Danielom Mahdalom. Ako to vyzerá, keď sa vyberiete na vrchol náročnejšou cestou a nie lanovkou, sa dozviete tu

Snímka 17 16x9.jpg

V marci na Zbojnícky hrb

Skialpinisti majú vo Veľkej Studenej doline viacero možností a jednu z trás si spolu s horským vodcom Jozefom Janigom vybrala naša redaktorka Janka Grajciarová. Aká výbava je potrebná na takýto výstup, a na čo všetko si musíte dávať pozor, sa dozviete tu.

s vodcami 16x9.jpg

Aprílový výstup na Patriu

Vo Vysokých Tatrách sa 15. apríla začala zimná uzávera aj pre skialpinistov. V tomto období už lyžiara v skiaplinistickom areáli nestretnete. My ponúkame ešte malú spomienku zo začiatku apríla, keď v Tatrách vládlo pravé zimné počasie a Janka Grajciarová stúpala s horskou vodkyňou Denisou Šulcovou na Patriu.

Patria 7.jpg

Májový výstup na vrch Mních

Dominantná skalná veža, ktorá zdola vyzerá ako ihla, pripomínala návštevníkom poľskej strany Vysokých Tatier postavu mnícha, a na základe toho dostala meno. Mních je lezecký terén, ku ktorému je dlhšia prístupová cesta. Do výšky takmer 2 070 metrov sa vybrala Janka Grajciarová s turistkou Stankou Várošíkovou a horským vodcom Danielom Mahdalom.

mnich 3 16x9.jpg

Výstup na Jastrabiu vežu

Sylvia Hoffmanová s Jankou Grajciarovou a horským vodcom Jaroslavom Michalkom sa vybrali na Jastrabiu vežu. Ako ich výstup prebiehal sa dozviete tu.

jastrabia veza 16x9.jpg

Horolezecká cesta na Velický zub vo Vysokých Tatrách

Horolezecká cesta je prístupná širokej verejnosti. Ladislava Eliaša sprevádzal horský záchranár a horský vodca Daniel Mahdal. Ísť v sprievode horského vodcu sa odporúča, a to najmä začiatočníkom, ktorí nemajú skúsenosti s lezením.

velicky zub 16x9.jpg

S horským vodcom na Bradavicu

Ak už máte prechodené Vysoké Tatry krížom-krážom, možno si poviete, že by stálo za to vybrať sa s horským vodcom mimo turistického chodníka. Ponúkame ochutnávku, ako to môže vyzerať, keď kráčate na Bradavicu.

bradavica 16x9.jpg

Túra na Žabieho koňa patrí k horolezeckým maturitám

Počas tohto roka vám jeden krát do mesiaca prinášame zážitky z túry s horským vodcom. Ladislav Eliaš vás zoberie spolu s Danielom Mahdalom na Žabieho koňa. Začínali na Popradskom plese.

žabí kôň 16x9.jpg

Viete, kde hľadať Soliskový hrebeň?

Ak poznáte Vysoké Tatry, tak vás nenachytáme: Áno, je to asi 4-kilometrový hrebeň medzi Furkotskou a Mlynickou dolinou. Sylvia Hoffmanová absolvovala výstup na Mlynické Solisko so Stankou Várošíkovou a s horským vodcom Jozefom Janigom

Snímka 16x9.JPG

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame